MAVSUMIY MAROSIM FOLKLORIDA BOLALARNING ISHTIROKI VA IJODIY ROLI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining mavsumiy marosim folklorida bolalarning ishtiroki va ularning ijodiy faoliyati tahlil qilinadi. Bolalar mavsumiy marosimlarda nafaqat tomoshabin yoki ijrochi sifatida, balki xalq og‘zaki ijodining faol yaratuvchisi sifatida qatnashgan. Maqolada bahor, yoz, kuz va qish marosimlaridagi bolalar ishtiroki misollar asosida tahlil qilinib, ularning folklor janrlarini boyitishdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, bolalarning ijodiy tafakkuri, o‘yin va qo‘shiqlar orqali xalqning qadimiy urf-odatlari, e’tiqod va tabiatga munosabatini avloddan-avlodga yetkazishdagi o‘rni yoritilgan.