KO‘ZI OJIZLARDA TIL O‘ZLASHTIRILISHINING NEYROLINGVISTIK ASOSLARI VA NEYROPLASTIKLIK MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ko‘zi ojizlarda til o‘zlashtirilishining neyrolingvistik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda neyroplastiklik, funksional qayta tashkil topish, ensa qobig‘ining til jarayonlarida ishtiroki, verbal xotira ustunligi kabi masalalar ilmiy manbalar asosida yoritilgan.