BADIIY ASARDA IJODKOR SHAXS OBRAZI TASVIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Bu maqolada asarlarda ijodkor shaxs obrazi, uning yaratilishi, asarda tutgan o‘rni Tohir Malikning “Qaldirg‘och” asari misolida tahlil qilinadi. Asarda bosh qahramon Abdulla Avloniyning diplomatik faoliyati yoritiladi. Maqolada ijodkor shaxs obrazi turli jihatdan tadqiq etiladi, fikrlar misollar bilan isbotlanadi. Yozuvchining obraz yaratish mahorati tekshiriladi. Yozuvchi asarda deyarli har bir personaj hayoti, taqdiri, quvonchi va fojeasi vositasida jamiyatdagi ko‘plab muammolarga e’tibor qaratadi.