BO‘LAJAK INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINING METODIK TAYYORGARLIGIDA INTEGRATIV YONDASHUVNING O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining metodik tayyorgarligini takomillashtirishda integrativ yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim jarayonida bo‘lajak pedagoglardan nafaqat til bilimlari, balki pedagogik, psixologik, metodik va texnologik kompetensiyalarni o‘zaro uyg‘un holda qo‘llay olish talab etiladi. Shu jihatdan integrativ yondashuv metodik tayyorgarlikning samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi muhim pedagogik asos sifatida talqin etiladi. Maqolada integrativ yondashuvning nazariy mohiyati, uning fanlararo aloqadorlikni ta’minlashdagi o‘rni, nazariya va amaliyot uyg‘unligini kuchaytirishdagi imkoniyatlari hamda bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, metodik tayyorgarlik jarayonida refleksiya, kommunikativ yondashuv, interfaol metodlar va raqamli pedagogik vositalardan foydalanish integratsiyaning asosiy ko‘rinishlari sifatida asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, integrativ yondashuv bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarida kasbiy moslashuvchanlik, ijodiy fikrlash va amaliy metodik tayyorgarlikni rivojlantirishga xizmat qiladi.