INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ANTROPONIMLARNING KORPUS LINGVISTIKASI ASOSIDA LEKSIKOGRAFIK TAVSIFI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi antroponimlarning korpus lingvistikasi asosida leksikografik tavsifi tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy korpus metodlari yordamida shaxs nomlarining qo‘llanish chastotasi, semantik tuzilishi, kontekstual funksiyasi hamda lingvomadaniy xususiyatlari aniqlanadi. Korpus materiallari asosida antroponimlarning real nutqdagi qo‘llanishi ularning an’anaviy lug‘atlarda berilgan tavsifi bilan qiyosiy ravishda solishtiriladi. Tadqiqot natijalari antroponimlarning milliy-madaniy xususiyatlarini ochib berish bilan birga, korpus yondashuvining zamonaviy leksikografiya rivojidagi ahamiyatini asoslaydi.