JINOYATCHILAR NUTQINING PSIXOLINGVISTIK VA PRAGMATIK MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada jinoyat olami vakillarilarning xarakteri, ruhiy olami va kechinmalarini anglash asosida ularning shaxsiy profilini va ruhiy holatini aniqlashning ilmiy asoslari xususida so‘z boradi. Shunga ko‘ra jinoyatchilar nutqining til xususiyatlari, kognitiv buzilishlarning nutqiy ifodalanishi, psixologik omillar va nutqning pragmatik jihatlari turli aspektlarda kompleks tahlil qilindi. Tadqiqotning ilmiy yangiligi jinoyatchilar nutqini psixolingvistik va psixologik-pragmatik tahlilning integratsiyalashgan modelini taklif etish hamda kognitiv buzilishlar bilan nutqiy xususiyatlar o‘rtasidagi korrelyatsiyani empirik asosda ochib berishdan iborat.