PEYZAJ LIRIKASIDA SHAKL VA MAZMUNNING MUTANOSIBLIGI: (ESHQOBIL SHUKUR SHE'RIYATI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Eshqobil Shukurning tabiat tasviri aks etgan she'rlarida shakl va mazmunnning o‘ziga xosligi masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ijodkorning «Boymoqlida bahor», « Titroq novdalarda...», «Suv», «Orol», «Bobodehqon» va « Ko‘z yumib ko‘rganlarim» kabi she'rlarining shakl va mazmun mutanosibligi tahlil qilinadi. She'rlar orqali jonli tabiat manzarasi, undagi shakl va mazmunning falsafiy mohiyati asoslab beriladi.