HERMANN HESSE HIKOYALARIDA LIRIZM VA FALSAFIYLIK TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada, Herman Hessening “Muz ustidagi oshiq” nomli hikoyasi tadqiq qilindi. Hikoyadagi syujet vositalari, xarakter ruhiyati va lirik ifoda uyg‘unligi haqida nazariy-ilmiy mulohazalar asoslandi. Talqin va tasvirdagi kuchli ehtiros masalasi yozuvchining o‘z nuqtai nazari bilan yuzaga chiqish uslubi ekanligi dalolatlandi.