SHUKUR XOLMIRZAYEV HIKOYALARIDA INSON VA TABIAT MUAMOLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Shukur Xolmirzayev hikoyalarining poetik xususiyatlari, tuyg‘ularidagi haqqoniylik, chinakam iste’dodning olam va odam haqidagi eng jozib qarashlari ifodalangan. Ayniqsa, metaforik talqinlarda so‘z va ruh ziddiyati, qalb kechmishlari poetik ma’no qatlamlari fabuladan syujetga asoslangan talqinlar tarzida yuzaga chiqadi.