ESHITISHDA NUQSONI BO‘LGAN BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI IJTIMOIY MAISHIY HAYOTGA YO‘NALTIRISHDA KOMMUNIKATIV MALAKALARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARINING KORREKSION-PEDAGOGIK ISH TIZIMI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola eshitishda nuqsoni bo‘lgan boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy-maishiy hayotga moslashuvi va kommunikativ malakalarini rivojlantirish masalalariga bag‘ishlangan. Ishda korreksion-pedagogik yondashuvlar, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va individual diagnostika metodlarining ahamiyati ilmiy asoslangan tarzda tahlil qilingan. Maqolada bolalarning nutq va muloqot qobiliyatlarini aniqlash, interaktiv va multimodal mashg‘ulotlar orqali kommunikativ malakalarni shakllantirish, ijtimoiy-maishiy mashg‘ulotlar yordamida amaliy ko‘nikmalarni mustahkamlash jarayoni keng yoritilgan. Shuningdek, tadqiqotning metodologiyasi bolalarning individual xususiyatlarini hisobga olish, pedagogik ishni tizimli tashkil etish va monitoring orqali rivojlanishni baholashga qaratilgan. Maqola eshitishda nuqsoni bo‘lgan boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kommunikativ malakalarini rivojlantirishning korreksion-pedagogik tizimini tahlil qiladi. Tadqiqot nutq va muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish, ijtimoiy-maishiy hayotga moslashuv va mustaqil faoliyatga yo‘naltirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik texnologiyalarning samaradorligini ko‘rsatadi.