DUDUQLANISH NUTQ NUQSONI BO‘LGAN BOLALARNING PSIXOFIZIOLOGIK HOLATNI IXTIYORIY TARTIBGA SOLISH MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada duduqlanishi bo‘lgan maktab o‘quvchilarining psixofiziologik holatini o‘z-o‘zini boshqarish mexanizmlari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolalarning psixologik xususiyatlari, logofobiya darajasi, nutqiy barqarorlik va o‘z-o‘zini boshqarishga tayyorlik omillari neyropsixologik yondashuv (A.R. Luriya va P.K. Anoxin nazariyalari) asosida yoritilgan. Maqolada afferent sintez va harakat natijasi akseptori mexanizmlarining duduqlanish korreksiyasidagi ahamiyati ilmiy asoslab berilgan.