LOGOPEDIK YONDASHUV ASOSIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MULOQOT FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq nuqsonlari mavjud bo‘lgan holatlarda muloqot faoliyatini rivojlantirishning logopedik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kommunikativ kompetensiyani shakllantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik va logopedik texnologiyalar, ularning samaradorligi hamda amaliy qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, individual va guruhli mashg‘ulotlar orqali bolalarda nutq faolligini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan.