ONOMASTIK BIRLIKLAR LEKSIKOGRAFIYA OBYEKTI SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada onomastik birliklarning leksikografik doirada ifodalanishining nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etiladi. Umumiy va maxsus lug‘atlarga atoqli otlarni - antroponimlar, toponimlar va zoonimlarni kiritishda yuzaga keladigan o‘ziga xos muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kodifikatsiyalashning mavjud usullari baholanadi hamda semantik va ensiklopedik aniqlikni oshirish uchun onomastik lug‘at maqolalarining optimallashtirilgan mikrostrukturasi taklif etiladi. Xulosalar shuni ko‘rsatadiki, onomastik birliklar lisoniy ta’rif va madaniy kontekstni birlashtiruvchi gibrid yondashuvni talab qiladi.