BADIIY DISKURSDA MUROJAAT SHAKLLARI, MULOZAMAT BIRLIKLARI VA QARINDOSHLIK NOMLARINING GENDER-PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada badiiy diskursda murojaat shakllari, mulozamat birliklari hamda qarindoshlik nomlarining gender-pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mazkur birliklarning hurmat, yaqinlik, masofa, hukmronlik va hissiy iliqlikni ifodalashdagi vazifasi yoritiladi. Natijalar murojaat vositalari personajlar o‘rtasidagi ijtimoiy maqomni belgilash, jinsga oid kutishlarni tabiiylashtirish va xarakter yaratishda muhim pragmatik mexanizm sifatida faol ishtirok etishini ko‘rsatadi. Shuningdek, ular qarindoshlikning lug‘aviy ma’nosidan tashqariga chiqib, odob, nazorat, murosa va kinoya semalarini ham nutqda barqaror va keng ifodalaydi.