BETAKROR SHAKL VA BETAKROR MAZMUNNING JONLI BIRLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada she’rning badiiy tabiatini belgilovchi muhim mezonlar, xususan, shakl va mazmunning o‘zaro uyg‘unligi, poetik nutqning o‘ziga xosligi hamda she’rdagi ruhiy-estetik kuch masalalari tahlil qilinadi. She’r maxsus nutq shakli sifatida so‘zlarning muvofiq tartibda joylashuvi orqali nafaqat estetik go‘zallikni, balki yuksak ruhiy mazmunni ifodalashi ta’kidlanadi.