ZAMONAVIY SHE’RIYATDA MAZMUN YANGILANISHI VA SHAHARLASHUV NAZARIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatida mazmun yangilanishi masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda istiqlol davri she’riyati, xususan, yosh ijodkorlar ijodi asosida poetik tafakkurdagi o‘zgarishlar o‘rganildi. Tahlil jarayonida qiyosiy, tavsifiy va interpretatsion metodlardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy she’riyatda inson ruhiyati, ekzistensial kechinmalar, shaharlashuv va ekologik muammolar yetakchi mavzularga aylangan. Shuningdek, modernistik ifoda vositalari, ramziy obrazlar va erkin shakl ustuvorlik qilmoqda.