DIN, MIF VA ADABIYOT (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada din, mif va adabiyot o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, ularning tarixiy shakllanish jarayoni hamda inson tafakkuri evolyutsiyasidagi o‘rni O‘zbek adabiyotining tarixi va buguni misolida  ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Mifologik tafakkurdan diniy ongga, diniy ongdan esa badiiy-estetik tafakkurga o‘tish jarayonlari madaniy va falsafiy kontekstda yoritiladi. Shuningdek diniy-mifologik motivlarning bugungi o‘zbek nasrida transformatsiyaga uchrashi, arxetip va ramz kategoriyalari orqali badiiy ma’no hosil qilishi hodisasi qisqacha talqin qilinadi.