ANTIK DAVRDAN VII ASRGACHA TARBIYA VA PEDAGOGIK FIKRLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada antik davrdan VII asrgacha bo‘lgan davrda tarbiya va pedagogik fikrlarning shakllanishi hamda rivojlanishi tahlil qilinadi. Unda qadimgi Sharq mamlakatlari, jumladan Misr, Mesopotamiya, Hindiston va Xitoyda ta’lim tizimining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Shuningdek, Sokrat, Platon va Aristotel kabi antik davr mutafakkirlarining pedagogik qarashlari tahlil etilgan. Maqolada dastlabki ijtimoiy-iqtisodiy formatsiyalarda ta’lim va tarbiyaning o‘rni, diniy ta’limning shakllanishi hamda madaniy yodgorliklarning ma’rifiy ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijasida mazkur davr pedagogik g‘oyalari zamonaviy ta’lim tizimi rivojiga asos bo‘lib xizmat qilgani asoslab beriladi.