ARALASH TAʼLIM RESURSLARI VOSITASIDA TALABALARNING KIBERIJTIMOIYLASHUVINI OPTIMALLASHTIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI MODELI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada aralash ta’lim resurslari vositasida talabalarning kiberijtimoiylashuvini optimallashtirishning didaktik imkoniyatlari modeli yoritilgan. Aralash ta’limning zamonaviy shakllari, xususan, onlayn va an’anaviy ta’limning integratsiyasi orqali talabalarning ijtimoiylashuv jarayonini samarali tashkil etish masalalari tahlil qilingan.Shuningdek, talabalarning raqamli muhitda muloqot qilish, axborotni izlash, qayta ishlash va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan didaktik yondashuvlar asoslab berilgan. Modelda ta’lim jarayonining asosiy komponentlari—maqsad, mazmun, metod, vosita va natija o‘zaro bog‘liqlikda ko‘rib chiqilib, ularning kiberijtimoiylashuvga ta’siri ochib berilgan