TA’LIMNI RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA TALABALARNING KASBIY TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ta’limni raqamlashtirish sharoitida talabalarning kasbiy tayyorgarligini takomillashtirish masalasi pedagogik muammo sifatida tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhitida kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishning o‘ziga xos jihatlari, zamonaviy raqamli texnologiyalarning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda ulardan samarali foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, talabalarning kasbiy tayyorgarligini oshirishda innovatsion pedagogik yondashuvlar, raqamli resurslar va ta’lim platformalarining ahamiyati asoslab berilgan. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.