O‘ZBEK TILIDA ILK ILMIY USLUBDA YOZILGAN ASAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilida ilmiy uslubning shakllanishi va taraqqiyoti masalalari tahlil qilinadi. Xususan, eski o‘zbek adabiy tilida yaratilgan ilk ilmiy asar sifatida “Funun ul-balog‘a” hamda Alisher Navoiyning “Mezon ul-avzon” asarining ilmiy-uslubiy xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, ilmiy terminologiyaning shakllanishi va arab-fors tilining ta’siri asoslab beriladi.