SUN’IY INTELLEKTNI METODOLOGIK BOSHQARISH TAMOYILLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy adabiy ta’lim jarayoniga generativ sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etishning pedagogik va metodologik asoslari tahlil qilingan. Asosiy e’tibor sun’iy intellekt bilan samarali muloqot qilishning o‘zagi bo‘lgan AI-prompting tushunchasiga va uning o‘qituvchi faoliyatidagi roliga qaratilgan. Maqolada promptlarni to‘g‘ri shakllantirish orqali sun’iy intellektning xatoga yo‘l qo‘yishini oldini olish, shuningdek, texnologiyani oddiy ma’lumotlar bazasidan o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini o‘stirishga xizmat qiluvchi interfaol kognitiv hamkorga aylantirish mexanizmlari ochib berilgan.