INKLYUZIV TA’LIM TIZIMIDA ZAMONAVIY RAHBARLIK MODELI: TA’LIM MUASSASASI DIREKTORI FAOLIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimida zamonaviy rahbarlik modelining nazariy-metodologik asoslari hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim sharoitida ta’lim muassasasi direktori nafaqat boshqaruvchi, balki pedagogik yetakchi, strategik rejalashtiruvchi va ijtimoiy hamkorlikni muvofiqlashtiruvchi subyekt sifatida namoyon bo‘lishi zarurligi asoslanadi. Maqolada direktor faoliyatining asosiy yo‘nalishlari – inklyuziv qadriyatlarni joriy etish, jamoada hamkorlik muhitini shakllantirish, alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalar uchun moslashtirilgan ta’lim sharoitini yaratish, resurslarni samarali boshqarish, innovatsion yondashuvlarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’lim samaradorligini oshirish va ta’lim muassasalarida barqaror rivojlanishni ta’minlashga xizmat qiladi.