ABDULLA ORIPOV VA ERKIN VOHIDOV SHE’RIYATIDA QUYOSH OBRAZI TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Oripov va Erkin Vohidov she’riyatidagi quyosh obrazi qiyosiy tahlil qilindi. Tadqiqotda quyosh timsolining har ikki ijodkor dunyoqarashidagi o‘rni, uning badiiy funksiyalari va ramziy ma’nolari yoritilgan. Maqola davomida shoirlarning o‘xshash va farqli jihatlari she’riy misollar yordamida yoritilgan hamda quyosh obrazining milliy she’riyat taraqqiyotidagi ahamiyati ochib berilgan.