ZAMONAVIY O‘ZBEK LEKSIKOGRAFIYASI: “O‘ZBEK TILINING IZOHLI LUG‘ATI” VA DAVR IN’IKOSI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek leksikografiyasi yutuqlari, xususan, lotin yozuvida nashr qilingan olti jildli “O‘zbek tilining izohli lug‘ati” tarkibidagi semantik yangilanishlar, neologizmlar, eskirgan so‘zlar, terminelementlar, dialektal birliklarning o‘ziga xos jihatlari yoritildi. Shuningdek, lug‘at maqolalarida davrga xos ijtimoiy-madaniy holatlarning aks etish mexanizmlari lingvistik tahlillar asosida izohlandi.