ERKINLIK, SADOQAT VA INSONIYLIK G‘OYALARINING BADIIY-FALSAFIY TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada hayvonlar haqidagi asarlarning yosh avlod ma’naviyati va psixikasini shakllantirishdagi o‘ziga xos o‘rni tahlil qilinadi. Xususan, Ernest Seton-Thompson, Ivan Sergeyevich Turgenev hamda Erkin Malik asarlarida hayvonlar olami faqat instinkt emas, balki sadoqat, erkinlik va jasorat timsoli sifatida tasvirlanadi. Shu jihatdan animalistik adabiyot nafaqat bolalarda, balki kattalarda ham mehr-shafqat va insonparvarlik tuyg‘ularini uyg‘otishi aniqlanadi. Shuningdek, asarlar tahlili jarayonida jamiyatning tabiat va hayvonlarga bo‘lgan munosabati inson kamolotining muhim asosi ekani, erkinlikni qadrlash va barcha tirik mavjudotlarga chin muhabbat bilan munosabatda bo‘lish zarurligi haqida xulosa chiqariladi.