USMON AZIM IJODIDA INDIVIDUAL USLUB (IDIOLEKT) XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakillaridan biri Usmon Azim ijodida individual uslub (idiolekt) xususiyatlari lingvopoetik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning o‘ziga xos til birliklari, badiiy ifoda vositalari, sintaktik qurilishlari hamda emotsional-ekspressiv vositalari o‘rganiladi. Natijada Usmon Azim poetikasining individual xususiyatlari aniqlanib, uning zamonaviy o‘zbek she’riyatidagi o‘rni asoslab beriladi.