MAXMUR SHE’RIYATIDA BADIIY-TASVIRIY VOSITALAR: MUBOLAG‘A VA TALMEH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek satirik adabiyotining yirik vakili Maxmur ijodida badiiy tasvir vositalari, xususan, mubolag‘a va talmeh san’atlarining qo‘llanilish mahorati tahlil qilingan. Shoirning satirik obrazlar yaratishda an’anaviy poetik vositalardan qanday qilib yangicha maqsadlarda foydalanganini tadqiq etiladi.