ARABIZMLARDA SEMANTIZATSIYA MUAMMOLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Quyidagi maqolada o‘zbek tiliga arab tilidan kirib kelgan o‘zlashmalar (arabizmlar)ning semantik rivojlanishi va ularni o‘qitishdagi semantizatsiya muammolari tadqiq etiladi. Maqolada so‘z ma’nolarining transformatsiyasi, ma’no torayishi va ma’no kengayishi jarayonlari tahlil qilinib, zamonaviy tilshunoslik va pedagogika kesishmasidagi yechimlarga oid mulohazalar taklif etiladi. Hamda arab tilidan o‘zlashgan so‘zlarning noto‘g‘ri semalarga ega bo‘lganligi chuqur tadqiq etiladi.