IBN SINO MEROSIDA AXLOQIY-RUHIY KAMOLOT VA SHAXSIY REFLEKSIYA UYG‘UNLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkiri Ibn Sino merosida axloqiy-ruhiy kamolot konsepsiyasi hamda shaxsning o‘zini anglashga yo‘naltirilgan refleksiv tafakkur mexanizmlarining o‘zaro integrativ tabiati falsafiy-pedagogik nuqtai nazardan kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda allomaning “nafs”, “aql”, “fazilat”, “saodat”, “tazkiya”, “muhosaba” kabi kategoriyalari ontologik, gnoseologik va aksiologik birlikda sharhlanib, ularning inson kamoloti jarayonidagi funksional vazifalari ochib beriladi.