“SO‘NGGI SABOQ” HIKOYASINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Alfons Dode qalamiga mansub “So‘nggi saboq” hikoyasini o‘qitishda interfaol va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish masalasi yoritiladi. Asarni o‘qitish jarayonida o‘quvchilarda ona tiliga hurmat, vatanparvarlik tuyg‘usi hamda bilimga mas’uliyatli munosabatni shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dars samaradorligini oshirish uchun brainstorming, rolli o‘yin, “Men kimman?” kabi metodlardan foydalanishning didaktik ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlar hikoyaning mazmunini chuqurroq anglashga, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishga va adabiy matnni hayotiy tajriba bilan bog‘lab talqin qilishga xizmat qiladi.