“TAROZIY TOSHBAQASI” (T.PO‘LATOV) ROMANIDA MIFOLOGIK ARXETIP VA METAMORFOZA MASALASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Bu maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi Temur Po‘latovning “Taroziy toshbaqasi” romanidagi metamorfoza hodisasi va uning paydo bo‘lishidagi mifologema, arxetipik obrazlar va mifologik motiv masalasi tahlil etildi.