TEXNIK TERMINOLOGIYADA TERMIN MADANIYATI VA ILMIY MULOQOT SIFATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada texnik terminologiyada termin madaniyati masalasi va uning ilmiy muloqot sifati bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Termin madaniyati terminlarning aniqligi, bir ma’noliligi, normativligi va tizimli qo‘llanishi bilan belgilanadigan muhim lingvistik hodisa sifatida talqin qilinadi. Tadqiqotda termin madaniyatining buzilishi texnik matnlar, ilmiy hujjatlar va ta’lim jarayonida ilmiy muloqot samaradorligini pasaytiruvchi asosiy omillardan biri ekanligi asoslab beriladi.