MIFOLOGIK QARASHLARNING ADABIYOTGA KO‘CHISHI: TARIXIY VA MADANIY ILDIZLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mifologik qarashlarning adabiyotga ko‘chishi jarayoni, ularning tarixiy va madaniy ildizlari Sharq va G‘arb an’analari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda demonologiya va angelologiya tushunchalarining shakllanishi, mifologik tasavvurlarning diniy, falsafiy va badiiy tafakkur bilan uzviy bog‘liqligi yoritiladi. Ingliz va o‘zbek adabiyoti misolida demonologik va angelologik obrazlarning genezisi, semantik mazmuni hamda badiiy funksiyalari qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada mifologik obrazlarning adabiyotda yovuzlik va ezgulik fenomenlarini ifodalashdagi roli, ularning ramziy va estetik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi.