MUMTOZ JANRLARNING OʻRGANILISH TARIXI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligida mumtoz janrlarning o‘rganilish tarixi va tadrijiy takomili masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda Shayx Ahmad Taroziyning "Funun ul-balog‘a", Alisher Navoiyning "Mezon ul-avzon", Husayniyning "Badoyi’ us-sanoyi" kabi fundamental asarlaridagi janrlar tasnifi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, XX asr adabiyotshunosligida Abdurauf Fitrat va Izzat Sultonning mumtoz janrlarni tizimlashtirish hamda ularning nazariy asoslarini yaratishdagi xizmatlari yoritib berilgan.