ALISHER NAVOIYNING FORSCHA O‘ZLASHMA SO‘ZLARNI QO‘LLASH MAHORATI: (“Farhod va Shirin” dostoni tili misolidada) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostoni tilida qoʻllanilgan forscha asliy sifatlar aniqlangan va ularning doston tilini sinonimik jihatdan boyitganligi, ifoda imkoniyatrini kengaytirganligi, vazn va qofiya, shakl va ma’no mutanosibligini ta’minlaganligi asardan iqtiboslar keltirish yoʻli bilan ilmiy tahlil etilgan va ular xususida umumlashma xulosalar chiqarilgan.