XАLQ MАQОLLАRIDАGI ОRNITОNIMLАRNING MILLIY-MАDАNIY XUSUSIYАTLАRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada paremiologiya folklorning dunyoni mifologik idrok etish bilan bog‘liq muhim sohasi sifatida talqin qilinadi hamda paremiologik birliklarning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil etiladi. Maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi maqollar qiyosiy jihatdan o‘rganilib, ayniqsa ornitonimlar (qush nomlari) ishtirokidagi paremalar semantik va struktur xususiyatlari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ota-ona va farzand munosabatlari, tarbiya, Vatanga muhabbat, donolik kabi tushunchalar qush obrazlari orqali ifodalanishi ko‘rsatib beriladi. Maqola paremiologik birliklarning milliy tafakkur, axloqiy qadriyatlar va estetik qarashlarni shakllantirishdagi o‘rnini yoritadi.