LOYIHA TA’LIM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA TALABALARNING MUSTAQIL TA’LIM MOTIVLARINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK MEXANIZMLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada loyiha ta’lim texnologiyasi asosida talabalarning mustaqil ta’lim motivlarini rivojlantirishning metodik mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mustaqil ta’lim motivatsiyasining nazariy asoslari, loyiha faoliyatining didaktik imkoniyatlari hamda talabalarning mustaqil bilim olish faoliyatini tashkil etish usullari o‘rganilgan. Loyiha asosida ta’lim jarayonining muammo qo‘yish, rejalashtirish, tadqiqot olib borish va natijalarni taqdim etish bosqichlari talabalarning o‘quv faoliyatiga bo‘lgan qiziqishini oshirishi hamda mustaqil izlanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Shuningdek, talabalarning mustaqil ta’lim motivlarini rivojlantirishda motivatsion, faoliyatga yo‘naltiruvchi va refleksiv baholash mexanizmlarining o‘rni yoritilgan. Tadqiqot natijalari loyiha ta’lim texnologiyasidan foydalanish talabalarning o‘quv jarayonidagi faolligini oshirish va mustaqil bilim olish motivlarini rivojlantirishda samarali pedagogik vosita ekanligini ko‘rsatadi.