BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA DIFFERENSIAL TA’LIMNING PEDAGOGIK VA DIDAKTIK ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida differensial ta’limni tashkil etishning pedagogik va didaktik asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etish muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Differensial ta’lim o‘quvchilarning bilim darajasi, qiziqishlari va individual imkoniyatlariga mos ravishda o‘qitish jarayonini tashkil etishga xizmat qiladi. Tadqiqotda ona tili darslarida differensial yondashuvning ahamiyati, uning o‘quvchilarning nutq rivoji, savodxonligi hamda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, differensial ta’limni amalga oshirishda qo‘llaniladigan pedagogik metodlar va didaktik vositalar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim jarayonida differensial ta’limni samarali tashkil etish imkoniyatlarini aniqlashga xizmat qiladi.