MASOFAVIY TA’LIM PLATFORMALARINING FUNKSIONAL CHEKLOVLARI VA ULARNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada masofaviy ta’lim platformalarining funksional cheklovlari va ularni takomillashtirish yo‘llari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi LMS platformalar faoliyatidagi muammolarni aniqlash va ularni bartaraf etishning pedagogik hamda texnologik mexanizmlarini ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqotda pedagogik tahlil, anketa so‘rovi, taqqoslash va statistik metodlardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, platformalarning funksional imkoniyatlari yetarli emasligi, foydalanuvchi interfeysining murakkabligi, tizimlararo integratsiyaning sustligi va texnik nosozliklar ta’lim samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Taklif etilgan yechimlar orasida platformalarni modernizatsiya qilish, adaptiv texnologiyalarni joriy etish, mobil moslashuvni yaxshilash va interfaol imkoniyatlarni kengaytirish muhim o‘rin tutadi.