YANGI OʻZBEKISTONDA YOSHLARNI IJTIMOIY HIMOYALASHNING MAʼNAVIY-AXLOQIY NEGIZLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekistonda yoshlarni ijtimoiy himoyalashning maʼnaviy-axloqiy asoslari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot yoshlar siyosati, oilaviy va ijtimoiy muhit, shuningdek, ma’naviy-axloqiy tarbiya va qadriyatlarni uyg‘unlashtirish orqali ijtimoiy himoya mexanizmlarini aniqlashga qaratilgan. Metodologik jihatdan maqola sifatni tahlil qilish, solishtirma va sistematik yondashuvlarga tayangan. Tadqiqot natijalari yoshlarni ijtimoiy himoya qilish tizimida ma’naviy va axloqiy qadriyatlarning markaziy ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.