FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA O‘QITISHNING MAZMUN-MOHIYATI VA PEDAGOGIK ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada fanlararo integratsiya asosida o‘qitishning mazmun-mohiyati, nazariy-falsafiy asoslari va pedagogik ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy ta’lim tizimi oldida turgan eng muhim vazifalardan biri talabalar va o‘quvchilarda bilimlarning yaxlit, izchil va izomorfik tizimini shakllantirish hisoblanadi. Fanlararo integratsiya bu vazifani hal etishning eng samarali pedagogik vositalaridan biri sifatida tan olinmoqda. Maqolada integratsiya tushunchasining falsafiy ildizlari, uning didaktik talqini, pedagogik amalga oshirish shakllari va o‘quv jarayoniga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, fanlararo integratsiyani amaliy joriy etishdagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatiladi.