YADRO FIZIKASINING BOSHQA SOHALAR BILAN BOG‘LANISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada yadro fizikasining turli fan va texnologiya sohalardagi amaliy qo‘llanilishlari – tibbiyot (radioizotop diagnostikasi, PET, proton terapiyasi), materialshunoslik va nanotexnologiya, arxeologiya (radiokarbon va neytron difraksiyasi), qishloq xo‘jaligi, ekologiya, geofizika, sud tibbiyoti, yadro qurollarini tarqatmaslik, astrofizika, kosmik energetika hamda kvant axborot texnologiyalari – tizimli ravishda ko‘rib chiqiladi. Yadro fizikasining fanlararo xususiyati va O‘zbekiston sharoitida raqamli simulyatsiyalar orqali qo‘shilish imkoniyatlari ta’kidlanadi.