INGLIZ TILIDAN KIRIB KELAYOTGAN YANGI O‘ZLASHMALARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilidan o‘zbek tiliga kirib kelayotgan yangi o‘zlashma so‘zlarning uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Xususan, zamonaviy ijtimoiy, texnologik va iqtisodiy sohalarda faol qo‘llanilayotgan inglizcha birliklarning nutq uslublariga ta’siri, ularning rasmiy, norasmiy va ommaviy kommunikatsiyadagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, o‘zlashmalarning stilistik rang-barangligi, ekspressivlik darajasi hamda ularning til me’yorlariga moslashish jarayoni misollar asosida izohlanadi. Tadqiqot natijalari o‘zbek tilining zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini aniqlashda muhim ahamiyat kasb etadi.