IMMERSIV TA’LIM VOSITALARI ASOSIDA ISHLAB CHIQILGAN TOPSHIRIQLARNING TALABALARNING KASBIY KOMPETENSIYALARIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada immersiv ta’lim vositalari asosida ishlab chiqilgan topshiriqlarning talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida virtual va kengaytirilgan reallik texnologiyalariga asoslangan interaktiv topshiriqlarning o‘quv jarayonidagi samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, immersiv texnologiyalar talabalarning mustaqil fikrlashi, amaliy ko‘nikmalari va kasbiy tayyorgarligini rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi immersiv texnologiyalar asosida ishlab chiqilgan topshiriqlarning talabalarning kasbiy kompetensiyalariga ta’sirini aniqlash hamda ularning o‘quv jarayonidagi samaradorligini baholashdan iborat. Tadqiqot davomida nazariy tahlil, pedagogik kuzatuv, so‘rovnoma, tajriba-sinov va statistik tahlil metodlaridan foydalanildi. Eksperimental tadqiqotlar orqali immersiv topshiriqlarning talabalarning bilimlarni chuqur o‘zlashtirishiga, mustaqil fikrlashiga, muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalariga hamda amaliy faoliyatga tayyorgarligiga ijobiy ta’siri aniqlangan.