FRANSUZ KLINIK TERMINOLOGIYASIDA NOMINATSIYA VA UNING LINGVOKOGNITIV ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola fransuz klinik terminologiyasida nomlashning asosiy modellarini va ularning lingvokognitiv motivatsiyasini tahlil qiladi. 180 birlikdan iborat pilot korpus asosida grek-lotin kompozitsiyasi, tavsifiy sintagma, eponimik birlik va metaforik nominatsiya qiyoslandi. Natijalar klinik termin shakli faqat til iqtisodi bilan emas, balki tajriba, konseptual freym va professional kommunikatsiya ehtiyoji bilan belgilanishini ko‘rsatadi. Tadqiqot tibbiy tarjima va terminografiya uchun amaliy ahamiyatga ega.