ODIL YOQUBOV IJODIDA INSON RUHIYATI VA AXLOQIY TANLOV MASALASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Odil Yoqubov qissalarining badiiy xususiyatlari, g‘oyaviy mazmuni hamda inson ruhiyati tasviridagi o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida yozuvchining “Muqaddas” va “Billur qandillar” qissalari asosida inson vijdoni, muhabbat, ma’naviy qadriyatlar va hayotiy tanlov muammolari badiiy jihatdan o‘rganildi. Asarlarda qahramonlarning ichki kechinmalari, ruhiy iztiroblari hamda jamiyat bilan bo‘lgan munosabatlari badiiy vositalar orqali qanday ifodalangani tahlil qilindi.