OLIMPIYA AN’ANALARI ASOSIDA YOSHLARNI TARBIYALASH ISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Olimpiya harakati va uning anʼanalari asosida yoshlarni tarbiyalash masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Olimpiya qadriyatlari – halollik, do‘stlik, tinchlik, hurmat va sog‘lom raqobat kabi tamoyillar yosh avlod tarbiyasida muhim o‘rin tutishi asoslab beriladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim tizimida Olimpiya anʼanalaridan foydalanish, yoshlar o‘rtasida sport madaniyatini rivojlantirish va jismoniy hamda ma’naviy barkamollikni shakllantirishning pedagogik mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Olimpiya qadriyatlari asosida tashkil etilgan tarbiyaviy ishlar yoshlarning ijtimoiy faolligi, vatanparvarlik tuyg‘usi va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan munosabatini mustahkamlashga xizmat qiladi.