10-11-SINFLARDA ADABIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHGA OID ILG‘OR XORIJIY VA MILLIY TAJRIBALAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu bo‘limda 10–11-sinf o‘quvchilarida adabiy kompetensiyani rivojlantirish bo‘yicha xorijiy va milliy ilg‘or pedagogik tajribalar tahlil qilingan. Tadqiqotda Yevropa, Shimoliy Amerika va Osiyo mamlakatlaridagi nasriy adabiyot o‘qitishning innovatsion yondashuvlari, interaktiv metodlar, differensial ta’lim va loyiha asosidagi o‘qitish tajribalari ko‘rib chiqilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, ushbu tajribalarni milliy ta’lim tizimida moslashtirish o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash, ijodiy yozish va matnni chuqur tahlil qilish ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishga xizmat qiladi.