O‘RTA TA'LIM BOSQICHIDAGI O‘QUVCHILARNING IJODIY QOBILIYATLARINI AKMEOLOGIK YONDASHUV ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘rta ta'lim bosqichidagi o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda akmeologik yondashuvning ahamiyati va metodik imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, 6–7-sinf o‘quvchilari misolida ijodiy salohiyatni shakllantirishning samarali usullari va pedagogik yo‘nalishlari yoritilgan. Maqola akmeologik yondashuv orqali o‘quvchini shaxsiy rivojlantirish, mustaqil fikrlash va yangi g‘oyalar yaratishga o‘rgatish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.